{ "title": "Ağaçlara Kireç Sürmek", "image": "https://www.kirec.gen.tr/images/Agaclara-Kirec-Surmek-39.png", "date": "20.01.2024 04:47:49", "author": "Sedef", "article": [ { "article": "
Ağaçlara kireç sürmek: Çeşitli şekillerde yorumlanan ağaçlara kireç sürmenin hem zararı hem de yararı vardır. Her insanın kendi ağacına kendi şekil vermesi de kireç sürmenin içerisinde yer alır. Bazı insanlar sırf göz zevki için ağaçlara kireç sürmektedir. Ağaçların yarısının beyaz yarısının kahve yarısının yeşil renk olması ağacın daha güzel görünmesini sağlar. Bu sayede kişinin iç huzuru artarak kendini daha mutlu ve huzurlu hisseder.

Ağaçlara kireç sürmenin faydaları nelerdir?

Kimi insanlarda ağaçlara kireç sürmenin ağacı güçlendirdiğini söyler. Çünkü özellikle yaz aylarında karınca gibi, böcek gibi börtü böceğin ağaca çıkması ağacın direncini azaltır. Böceklerin bu şekilde ağaçlara çıkması ağaca zarar verir ve yeni yetişecek olan meyvelerin veriminin düşmesine neden olur. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcağında kaçarak gölge yerlere gitmek isteyen karıncaların ağaçlara çıktığı gözlemlenir. Bu yüzden böceklerin ve karıncaların ağaçlara çıkmasını ve zarar vermesini engellemek için ağaçlara kireç sürülür.

Ağaçlara kireç sürmenin faydaları bazı insanlarda gecenin karanlığına iyi gelmesi ve etrafında daha aydınlık olmadı için ağaçlara kireç sürerler. Bu sayede gece lambalarının olduğu yerler daha aydınlık iken ağaçların kireç sürülür yerleri daha aydınlık olur. Böylelikle gece lambalarının olmadığı yerlerde gökyüzünün ışığı ile aydınlanan ağaçların kireçli yerleri daha parlak ve aydınlık olur. Ayrıca yaz aylarında ağaçlara vuran sıcaklığın azalmasını sağlar. Bu sayede daha havalar soğuk iken açan çiçeklerin yanmasını önler. Çünkü beyaz renk ışığı soğurmaz dışarıya yansıtır. Fakat siyah renk güneş ışıklarını emerek daha fazla soğurur bu yüzden de çiçeklerin mevsimden önce açmasına engel olur ve ilkbahar mevsiminde açan çiçeklerin yanmasını önler.

Ağaçlara kireç sürmenin ağaca faydaları nelerdir?

Mevsimler arasındaki geçişte sıcaklık farklarının neden olduğu ağaç kabuklarının çatlamasına engel olur. Bu sayede de güneş alan taraf ile buz tutan taraf arasında meydana gelen sıcaklık farkının azaltır ve ağacın daha sağlıklıoolmasını sağlar. Bazen de ağacın gövdesinden çıkan ve istenmeyen filizlenmelerin önüne geçer. Ağaçlara sürülen kireç sayesinde yeni çıkan filizlenmelerin önüne geçilir. Ağaçların erken sulama ihtiyacını gidererek su ihtiyacını azaltır. Ağaçlarda meydana gelen bazı hastalıkların azalmasını sağlayarak ağacın gövdesindeki gözeneklerinkapatıalmasını sağlar. Ayrıca da ağaçlarda meydana gelen yanmalara iyi gelir.
" } ] }