{ "title": "Kireç Boya Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kirec.gen.tr/images/Kirec-Boya-Nasil-Yapilir-54.jpg", "date": "20.01.2024 04:22:34", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "Kireç Boya Nasıl Yapılır, Çok eskilerden beri yani boyanın henüz olmadığı zamanlarda evlerimize genelde kireç boya yapılmaktaydı. O zamanlar kireç boya yapıldığında evler çok güzel temiz kokardı. Kirecin kendine has kokusu; beyazlığı yanında duvarlarda oluşan mikropları yok etme açısından da çok faydalı bir üründür.

Kireç Boya Yapmak İçin Dikkat edilmesi Gerekenler

Öncelikle kireç boya yapacağımız yerin ne kadar kireç harcanması gerekir, bu tespiti yapmalıyız. Nalburdan yeteri kadar boya badana kireci almalıyız. Kireç boyayı bir kova içerisinde su ilave ederek iyice karıştırmalıyız. Kireç boya yapmak için 1 adet uzatmalı rulo fırça sapı, bir adet badana fırçası, bir adet ise kenarlar için kestirme fırçası almalıyız. Kovaya yarısına kadar kireç koyduktan sonra yarısı kadar su ilave edip, daha sonra bu karışıma yarım su bardağı zeytinyağı, bir avuç tuz ilave ederek iyice karıştırmalıyız. Daha sonra kireç boyama işlemine geçebiliriz. Ancak bu işlemi yapmadan önce boya yapılacak olan duvarı nemli bir bezle silmek çok faydalı olacaktır.

Kireç Boya Nasıl Yapılır?

Badana fırçamızı hazırladığımız kireç içerisine daldırarak ve süzdürerek düzgün ve dik bir şekilde yukarıdan aşağı sürerek kireç boyamızı yapmaya başlayabiliriz. Tavan kireç boya yapmak daha dikkat ister özellikle fırçayı kireç içinden çıkartarak kava etrafına iyice silkeleyerek tavana sürtmeye başlamalıyız. Tavan kireç boya işlemi bittikten sonra kestirme fırçasıyla kenarları yaptıktan sonra yaklaşık 2 saat bekleyip tekrar aynı işlemi yaparak açık alan kalmamasını sağlamalıyız. Bir diğer hassas konu ise kireç boya yapmadan evvel duvarlarda bulunan, çatlak, çukurlar var ise sıva alçısı yaparak boya yapmaya başlamadan en az iki saat önce kapatılmalıdır. Kireç tozunun çıkmaması için karışıma bir su bardağı tutkal ekleyebiliriz. Kolay gelsin.
" } ] }