{ "title": "Kireç Çözücü Kimyasallar", "image": "https://www.kirec.gen.tr/images/Kirec-Cozucu-Kimyasallar-44.jpg", "date": "21.01.2024 02:22:27", "author": "mustafa bayram", "article": [ { "article": "Kireç Çözücü Kimyasallar, Asidik ham maddelerden oluşmaktadır. Kireç çözücü formülü, Hidroklorik asit (HCI), Asetik asit (CH3COOH)'ten oluşmaktadır. Piyasalarda imalatı kolay olmasına rağmen aşırı derece dikkat isteyen bir formüldür. Kireç çözücüler genellikle içindeki asit miktarlarına göre etkinliğini oluşturmaktadır. Eğer evde kireç çözücü yapmak istiyorsanız ilk olarak fosforik asit, hidroklorik asit, nitrik asit, yüzey aktif madde, nonyonikler, amfoterik maddeler, inhibitörler belli oranda su ile karıştırarak kimyasal kireç çözücü elde edebilirsiniz. Artık günümüzde sıkça kimyasal kullanılıyor ve kimyasalın insanlar için tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Evet tehlikeli olabilir ancak siz kimyasala karşı önleminizi aldıktan sonra sizin için hiçbir tehlikesi artık kalmaz. Yeni yeni ev hanımlarının da tercih ettiği kireç çözücü kimyasalları mutfaklarda sıkça kullanılmaktadır. Kireç çözücü kimyasallar kullanırken alanda bulunan çocuklar uzaklaştırılmalıdır ortamda sıkça havalandırılmalıdır.

Kireç çözücü kimyasal ürünler

Porçözün içinde yaklaşık olarak yüzde 26 oranında nitrik asit olduğu için nitrik asidin solunum ve boğaz yollarını tahriş ettiği ve bunun yanında mideyi de kötü etkilediği gibi metalle teması halinde zehirli olan nitrik gazların oluştuğu nedeniyle kişide akciğerinde su toplanmasına neden olabileceği uzmanlar tarafından söylenmektedir. Uzmanlar porçözün yüzde 25'ten fazla oranda nitrik asit içerdiği için yasaklandığını söylüyorlar. Ancak ülkemizde porçöz halan kullanılmaktadır ve çoğu halk kesiminin yasaklandığı bilinmiyordur. Porçöz kullanmak isteyenler kolayca marketlerden temin edebilirler ve kullanabilirler.

Kireç çözücü kimyasalların kullanıldığı yerler
Kireç çözücü kimyasalların insanlar için zararları nelerdir?
Endüstriyel kireç sökücüler

Endüstriyel kireç çözücüler çoğu fabrikalar, inşaatlar, temizlik şirketleri tarafından sıkça kullanılmaktadır. Özellikler inşaatlarda kireç ve çimento, pas tabakaları, boya kalıntıları, yosun tabakaları ve kirleri parçalayıp eriterek kolayca söker. Diğer kullanım alanlarından olan su tesisatlarında su borularında oluşan kireçleri çözmek için kullanılır. Aynı zamanda büyük su kazanlarını temizlemede kullanılır.

Kimyasal kireç çözücüye karşı alınacak fiziksel önlemler nelerdir?
" } ] }