{ "title": "Kireç Çözücü Lekesi Nasıl Çıkar", "image": "https://www.kirec.gen.tr/images/Kirec-Cozucu-Lekesi-Nasil-Cikar-81.jpg", "date": "21.01.2024 21:25:36", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kireç çözücü lekesi nasıl çıkar, kireç oluşumu suyun içindeki kalsiyum ve magnezyumun soğuk sıcak dengesinin bozulmasıyla belirli bir ısıda kristalize olduğu zaman ortaya çıkar. Suyun yumuşatılmış olması, filtrelenmesi kireç oluşumuna mâni olamaz. Bu nedenle evlerde çaydanlıklarda, fayanslarda, mermer satıhlarda, bataryalarda ve suyun temas ettiği çeşitli alanlarda kireç oluşumları ortaya çıkar. Hanımların en önemli dertlerinden biri de budur. Kireçlerin temizliğinde kullanılan kireç çözücülerde bu satıhlarda lekelenmeye neden olabilir. Kireç çözücüler endüstriyel kullanıma, evlerde kullanıma uygun şekilde farklı formülasyonlarla üretilirler. Yani evlerde kullandığımız kireç çözücü satıhlarda zarara neden olmaz. Kireç çözücü lekesi nadiren başımızı ağrıtabilir. Ancak bunun içinde bazı çözüm yolları bulunmaktadır. Kireç çözücü lekesi nasıl çıkar, lekeleri nasıl temizleyebilirim diyenler için bazı ipuçları vereceğiz. Hem kireç sorunundan hem de kireç çözücü lekesinden kolayca kurtulacaksınız.

Kireç çözücü lekesi nasıl çıkar?

Kireç çözücü kullandığınız satıh mermer, lavabo, fayans gibi yüzeyler olduğunda kireç çözücü lekesini temizlemenin oldukça kolaydır. Sizlere tavsiyemiz kireç çözücü maddeyi bu satıhlar üzerinde fazla bekletmeden kullanmanızdır. Uzun süre kireç çözücü maddeyle temas etmeleri yüzeyin bozulmasına yol açabilir. Kireç çözücü lekesi fazla değilse, çözüm cif dediğimiz temizlik maddesiyle sağlanabilir. Lekenin üzerine biraz cif dökerek yayın. Bunu bir süre leke üzerinde bekletin. Daha sonra cifle birlikte lekeyi iyice ovarak temizleyin ve bol suyla durulayın. Kireç çözücü lekesi bu şekilde kolayca çıkacaktır.

Lavabo, fayans gibi yüzeylerdeki kireç çözücü lekeleri için çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Ancak lekeleri hiç bekletmeden temizlemeye çalışın. Önce bol su ve deterjanla yüzeydeki kireç çözücü maddeyi temizleyin. Çünkü kireç çözücü ve çamaşır suyu etkileşime geçerek solunum yollarınıza zarar verebilir. Ardından çamaşır suyuyla bölgeyi ovalayarak temizleyin.

Kireç çözücü maddenin kullanım yerleri bellidir. Ancak bazı hallerde istenmeyen yerlerde de lekeye neden olabilir. Giysinize sıçrayabilir, kıyafetinizde leke yapabilir. Bunun içinde farklı çözüm yolları sunulmaktadır. Ancak en güvenli yol giysideki renk farklılığını boya kapatıcı gibi maddelerle gidermektir. Bu tür kireç çözücü lekelerin nişasta yardımıyla düzeldiğini söyleyenlerde vardır. Ancak bunun ne kadar güvenli olacağını bilemeyiz.

Kireç çözücü lekesi nasıl çıkar, bunun için pratik yöntemlerden biri de limondur. Limonun asitli yapısı lavabolardaki, fayanslardaki kireç çözücü lekeleri için iyi bir alternatiflerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Yarım limonun üzerine biraz tuz dökerek kireç çözücü lekeyi bununla ovalayın. Lekenin daha kolay çıktığını göreceksiniz. Aynı şekilde sirkede kireç çözücü lekesinin çıkmasına yardımcı olur. Bu yöntemler çok bekletilmemiş kireç çözücü lekesinin kolay çıkmasına, lekeden kurtulmanıza destek olacaktır.
" } ] }