{ "title": "Kireç Kullanım Alanları", "image": "https://www.kirec.gen.tr/images/Kirec-Kullanim-Alanlari-95.jpg", "date": "20.01.2024 12:14:25", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "Kireç Kullanım Alanları: Kireç, kireç taşının yüksek derecede pişirilip eritilerek elde edilir. Suyla karıştığında havada veya suda katılaşma gösterir, beyaz renkli bir maddedir. Kireç sanayiden, inşaata çok çeşitli oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Sönmüş kireç, sönmemiş kireç olmak üzere kullanılan iki çeşidi vardır. Sönmemiş kirecin kimyasal adı Kalsiyum Oksit, sönmüş kirecin adı ise Kalsiyum Hidroksittir. Metalurji ve madencilik, yapı malzemeleri, cevre ıslahı, kimya endüstrisi, tarım gibi diğer birçok endüstride kullanılmaktadır.

Kimya Endüstrisinde: Çevre kirliliğinin önlenmesi çalışmalarında, su arıtma tesislerinde, göl, ırmak, bataklık gibi kirli suların ıslahında ve geri kullanımını sağlamada kullanılır. Tarım alanında, gübre sanayisinde kullanılmaktadır.

Yapı Malzemelerinde: Harç ve sıva yapımında katkı maddesi olarak kullanılır. Gaz beton üretiminde kullanılır. Boyacılıkta, karo ve seramik yapımında kullanılır.

Cam Endüstrisinde: Camın sertlik ayarının ayarlanmasında ve cam üretiminde kullanılır.

Metal Endüstrisinde: Nikel madeninin saflaştırılmasında, alüminyum imalatında, bakır saflığının ayarlanmasında, Çinkodan kükürtün ayrışmasında ve altın, gümüş üretiminde kullanılmaktadır.

Kâğıt Endüstrisinde: Kâğıt imalatında ve bazı kimyasalların ayrıştırılmasında kullanılmaktadır.

Çevremizin temizliğinde, atık suların arıtılmasında, göl ve bataklıkların mikroptan arındırılmasında, karayolları yapımında kullanılır.
" } ] }